tiistai 12. marraskuuta 2013

Väsyttää.

https://pbs.twimg.com/media/BYpvRtIIcAAPgJL.jpg:large
Kuva.

Okei. Väitin ottavani "parin viikon tauon" tästä blogista. En otakaan. Lihani on liian heikko. Sen sijaan yritän tästä lähtien harrastaa tätä kohtuudella. En halua joutua pisteeseen jossa kuvittelen että tämä blogihöyryäminen on jokin velvollisuus. Pääasia on että liikun eteenpäin myös Word-tiedostoissa.

En ole nukkunut 31 tuntiin. En tiedä miten tässä kävi näin. Aika painajaismaista. Oli paljon tehtävää, paljon selvitettävää, paljon ajateltavaa.

Jostain syystä sain nyt väsyneen illan tullen päähäni lueskella demittäjätyttöjen (ja -poikien) kasvissyöntiaiheisia keskusteluja demi.fistä. Miksi? Ei aavistustakaan; en mitenkään yleisesti hengaile siellä. Joka tapauksessa kokemus oli pääasiassa hyvä: todennäköisesti useampi nuori kuin koskaan aikaisemmin tietää että on olemassa sellaisia asioita kuin lihan tehotuotanto. Todennäköisesti useampi nuori kuin koskaan aikaisemmin on edellä mainitusta syystä luopunut lihasta.

Tai ainakin tietää että teoriassa pitäisi, mikä on oikeastaan melkein yhtä hyvä.

Silti väsyneillä aivoilla on vaikea jaksaa käsitellä vähän fiksumpien kommenttien väliin tasaisesti pudoteltuja tekosyitä ja epäloogisia älyttömyyksiä. Tähänastinen kokemukseni on - ja olen kirjoittanut tästä kaiken kaikkiaan varmaan muutaman kirjan verran tekstiä - että perusteluja lihan ostamiselle on tietty rajallinen joukko, ja kaikki ne ovat raivostuttavan irrationaalisia ja idioottimaisia. (Jos ostat lihaa, niin älä jumalauta ryhdy oikeuttamaan sitä, koska sitä ei voi oikeuttaa. Olet tottunut ostamaan lihaa, sitä on helppo ostaa, et jaksa opetella uusia ruokalajeja tai uusia rutiineja. Jne. Ei tällaisille valinnoille ole mitään syviä moraalis-eettisiä syitä tyyliin entäs jos kasvitkin tuntevat kipua, entäs he. Ole rehellinen niin mulle ei tuu synkkä mieli.
Meitsikin söi tänään maitojädee vaikka ei olis pitänyt.)

Olen usein suunnitellut että yksinkertaisesti kasaisin pystyyn jonkin helppokäyttöisen nettisivun/blogin, jonne listaisin kaikki toistuvat argumentit ja kirjoittaisin niihin asialliset ja helppotajuiset vastaukset. Sivu olisi hyvä kääntää mahdollisimman monelle kielelle. Sitten kaikki väsyneet eläinaktivistit voisivat yksinkertaisesti linkittää tai kopioida valmiit vastaukset uudelle kysyjälle, eikä tarvitsisi ajaa itseään hulluuteen kirjoittamalla täsmälleen samoja asioita kymmeniä kertoja uudestaan.Tämä argumentti ja kymmenet toiset yhtä höpsöt kaverit tulevat vastaan aina. Aina, poikkeuksetta. Jonkun korkeamman voiman pitäisi laskeutua taivaista ja iskeä näiden toistelijoiden eteen selkeät, asialliset, ystävälliset selvennykset kivitauluun kirjoitettuna. Ehkä he sitten lopettaisivat eikä mua vituttaisi niin paljon.

Tyttäreni asdwer. Olen tullut luoksesi mukanani ilmoitusluontoinen asia, siis kuuntele tarkasti sanojani äläkä koskaan anna itsesi unohtaa niitä, toistan: kuuntele tarkasti sanojani äläkä koskaan unohda: lehmät eivät ole jonkinlaisia omituisia organismeja joista vain tihkuu valkoista nestettä ilman mitään merkille pantavaa syytä. Kuten nisäkkäänä hyvin tiedät, naaraspuolisen nisäkkään on tultava raskaaksi jotta sen maitorauhaset alkaisivat erittää poikasen ruokkimiseen tarkoitettua nestettä. Jotta koneet voisivat pumpata nestettä tyttönaudan maitorauhasista, on tyttönauta keinosiemennettävä keinotekoiseen raskauskierteeseen, jotta "maidontuotanto" pysyisi käynnissä, ja jokainen syntynyt poikanen on vietävä emolta pois ennen kuin se ehtii itsekkäästi rohmuta ensiravinnokseen tarkoitettua nestettä. Jääkiekkoa pelaavat kädelliset haluavat näet nauttia naudan imeväisnesteen lasisista astioista voidakseen säihkyvin hymyin pelata lisää jääkiekkoa.

Äh, jos en olisi näin saatanan väsynyt osaisin varmaan katsoa hyviä puolia: suurin osa kommenteista demi.fissä on ihan jees ja nuorisossa on yllättävänkin paljon viisautta.

Mulla oli tähdellisempiäkin juttuja ja mukavampiakin puheenaiheita. Sanon ne joskus myöhemmin. Pakko mennä nukkumaan. Olenko hullu vai vain väsynyt?

2 kommenttia:

 1. helppokäyttöisen nettisivun/blogin, jonne toistuvat argumentit- -niihin asialliset ja helppotajuiset vastaukset. --väsyneet eläinaktivistit--ajaa itseään hulluuteen--kymmeniä kertoja uudestaan.
  Tekisitkö? Olen kyllä saanut sulta jo aika monta argumenttia, kiitos että jaksat kirjoittaa Tärkeistä Asioista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saatan tehdäkin sen jonain päivänä. Mutta on vaikea arvioida kuinka paljon aikaa siihen projektiin pitäisi investoida. On niin hitosti kirjoitettavaa muutenkin.

   Uskon että ennemmin tai myöhemmin sellainen nettisivu saadaan kuvioihin. Teki sen sitten minä tai joku muu. Maailma pelastuu toki muutenkin, mutta pienilläkin jutuilla on merkitystä.

   Poista

Sano mulle jotain tai kuolen