tiistai 26. marraskuuta 2013

Pienet oksentavat lapset, Harry Potter jne.

Jos joku on miettinyt että miltä näytän, niin tältä:Viime aikoina on mennyt helposti päiviä etten ole avannut tietokonetta kertaakaan. En tiedä miksi, jotenkin ajatus tietokoneen avaamisesta vain tuntuu myrkylliseltä. Ehkä se on hyvä. Kirjoittamisen kannalta tämä on tietysti vähän hankalaa.

En ymmärrä ihmisiä jotka ovat koko ajan online. Miksi vitussa joku haluaa kantaa internetiä taskussaan? Miten kenenkään pää voi kestää sellaista?

-----------------

Olen huomannut, että oma pääni ei useimmiten kestä Helsingin Sanomien mielipidesivujen Nuorten posti -palstaa. Aina tilaisuuden tullen kuitenkin luen niitä nuorten mielipidekirjoituksia, ja se on aina tuskallista, koska lasten ja nuorten mielipiteillä on ilmeisesti taipumus olla idioottimaisia, lyhytnäköisiä ja karmeita. (12-vuotiaana olin itsekin idioottimainen, lyhytnäköinen ja karmea. Jopa huomattavasti pahemmin kuin tätä nykyä. Onneksi en silloin kirjoittanut Nuorten postiin.)

Tänään palstalla oli koululainen Ina Ahmanheimon kirjoitus "Kasvispöperöpäivä pois koulusta": On väärin pakottaa pieniä lapsia syömään ruokaa, jonka mausta he voivat vaikka oksentaa.

Argh!!!!!!?!?!??!? ..............Siis mitä pienille lapsille sitten oikein syötetään kasvisruokapäivinä? Multaako? Ajatus pienistä lapsista oksentamassa pinaattilettuja tai hernekeittoa ruokalan käytäville ja liukastelemassa itkusta huutaen toistensa oksennuksiin on vähintään hämmentävä.

Joitakin vuosikymmeniä sitten lähes joka päivä oli "kasvisruokapäivä". Ovatko nykylapset niin kieroutuneita, että kaikki mikä ei ole rääkättyä kananugettia saa heidät oksentamaan?

Mikä on oikeasti väärin: Ina Ahmanheimolle ja 99 % muista koululaisista ei koskaan opeteta, miltä teollinen eläintuotanto näyttää. Millaista se on eläimille, mitä se tekee planeetalle, mitä se tekee ihmisille. Kukaan ei kerro heille, millaisesta helvetin esikartanosta heidän ruokansa tulee, vaikka heillä on oikeus ja velvollisuus tietää. "Tehotuotanto" ja "lihateollisuus" ovat jotain mistä kouluissa ei koskaan puhuta mitään, vaikka kyse on aiheutetussa kärsimyksessä mitattuna ylivoimaisesti merkittävimmästä moraalisesta rikoksesta ihmiskunnan tunnetussa historiassa. Mun, kuten monien muidenkin Valveutuneiden Nuorten, oli itse törmättävä näihin tietoihin vahingossa, koska ainutkaan viranomainen ei näyttänyt pitävän asiaa opettamisen arvoisena.

-----------------

Harry Potter on neroutta.

Tästä voi päätellä, että J. K. Rowling on nero. Outoa onkin, miten epäkiinnostavalta Rowling vaikuttaa ihmisenä. Pidän hänestä, tietysti, mutta silti hänessä on jotain syvästi epäkiinnostavaa ja tasapaksua. Harry Potterin suosio perustuu puhtaasti itse teokseen. Sillä ei ole taiteilijan persoonan kanssa juuri mitään tekemistä.

Tämä on tietysti ylevää ja hienoa ja oikein. Mutta entä jos, entä jos joku kirjoittaisi jotain yhtä ihmeellistä ja hienoa kuin J. K. Rowling on kirjoittanut ja sattuisi samaan aikaan olemaan itsekin kiinnostava?

----------------- 

Muotoilinko tämän oudosti? Luultavasti. Viime aikoina olen muotoillut asioita oudosti. Pääni on vähän sumussa. Olen pahoillani.

2 kommenttia:

 1. "Mutta entä jos, entä jos joku kirjoittaisi jotain yhtä ihmeellistä ja hienoa kuin J. K. Rowling on kirjoittanut ja sattuisi samaan aikaan olemaan itsekin kiinnostava?"
  se nähdään sit kun oot julkaissut kirjasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Se nähdään.

   Ainakin on tavoitteet korkealla.

   Poista

Sano mulle jotain tai kuolen