sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Nykynuorten aivokuolema


^ Bongasin tämän ja nauroin jostain syystä varmaan 20 sekuntia.
  
Aiheeseen:

Uutisten mukaan suomalaisista peruskoululaisista on tullut entistä huomattavasti tyhmempiä viimeisten 10 vuoden kuluessa. Suomalaiset peruskoululaiset, varsinkin pojat, ovat kuulemma menettäneet päättelykykynsä, luetunymmärtämistaitonsa ja kyvyn matemaattiseen päättelyyn. On tapahtunut jonkinlainen aivokuolema.

En osaa ottaa tätä uutista vakavasti.

Juttujen mukaan suomalaisnuorten kyvyt ovat "romahtaneet" tai "pudonneet dramaattisesti" kaikilla älyllisillä alueilla, mutta jotenkin en vain pysty uskomaan että mitään merkittävää muutosta entiseen olisi tapahtunut, varsinkaan kun uutisessa ei eritellä yksityiskohtaisemmin mitä romahtamisella tarkoitetaan. Suurin osa nuorista ja ylipäätään suurin osa ihmisistä on aina ollut tyhmiä. Huomasin n. 11-vuotiaana olevani lähes kaikilla kognitiivisilla alueilla parempi kuin useimmat aikuiset, joten omasta näkökulmastani ihmisten epä-älykkyys ei ole mikään uutinen. Se, että testitulokset ovat huonontuneet, kertoo lähinnä siitä että se joukko nuoria, joka on aina ennenkin ollut "tyhmä", on menettänyt motivaationsa todistella testeissä toisin.

Reilu vuosi sitten uutisoitiin, että nykynuoret eivät lue kirjoja ja että lukeminen on uhattuna ja niin edelleen. Uutisen sisältö tiivistettynä:

Tutkimuksen mukaan viidennes suomalaisnuorista ei lue kirjoja juuri koskaan. Tunnetuimmat kirjallisuuden klassikkotarinat ovat 13-30-vuotiaiden mielestä elokuvinakin tunnetut Taru Sormusten Herrasta ja Harry Potter.

Viidennes suomalaisnuorista ei lue kirjoja! Apua! Usein nuorista uutisoitaessa käytetään dramaattisia sanoja, vaikka mitään draamaa ei ole.

Jos lukeminen oikeasti halutaan kitkeä nuorisosta, tässä kaksi tehokkainta keinoa:

1. Hoetaan että "Nuoret Eivät Lue" tai että "Pojat Eivät Lue" niin monta kertaa että syytetyt alkavat itse uskoa väitteeseen, oppivat millaisia heidän Pitäisi Ryhmänsä Edustajina Olla ja alkavat toimia odotusten mukaisesti.

2. Pakotetaan lapset lukemaan koulussa kirjoja äidinkielentunneilla sanaluokkien opettelun lomassa. Tämä on kaikkein tehokkain keino tuhota ihmisen kiinnostus kirjallisuuteen.

Henkilökohtaisesti mun mielestä olisi ihan ok vaikka 90 % nuorista ei lukisi kirjoja "juuri koskaan"; itse kirjoitan nimenomaan niille jäljelle jääville kapinallisille; niille joilla ylipäätään on edellytykset ymmärtää mistä puhun.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Sillä perusteella että en koskaan käy missään niin en.

      Mut miltä se näytti joka näytti multa?

      Poista

Sano mulle jotain tai kuolen