keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Epärehellisyydestä

Tää on muuten hyvä kolumni. (Maria Pettersson kirjoittaa siitä, miten keskiverto hommaforumilainen näyttää vastustavan eläinten, homojen tai naisten kaltoinkohtelua yleensä vain siinä tapauksessa, että kaltoinkohtelija on muslimi; puolustaa siis sorrettuja vain silloin kun sorrettujen puolustamista voi käyttää lyömäaseena muslimeja kohti.)

Olen usein ajatellut näitä juttuja. En tiedä miten asiaan pitäisi suhtautua. Itse asiassa kirjoitin tästä 2-3 viikkoa sitten merkinnän, mutta jostain syystä jätin sen julkaisematta. (Mistä lähtien olen jättänyt näitä merkintöjä julkaisematta? Ja miksi?)

Joka tapauksessa tuntuu hyvältä katsella kun arvoiltaan perussuomalainen henkilö x alkaa yhtäkkiä avoimesti ja kiihkeästi puolustaa esim. eläinten oikeuksia. Se tuntuu ihan oikeasti hyvältä ja tulee tunne, että ehkä ihmisiin todella on syytä uskoa. Ehkä kaikki me pyrimme hyvään. Ehkä kaikilla on sydän.

Toisaalta se tuntuu epämiellyttävältä. Samalla olen nimittäin tuskallisen tietoinen siitä että tällaista tapahtuu vain silloin kun pahantekijöinä ovat muslimit. On vaikea uskoa paskan vertaa puhujan rehellisyyteen, kun on katkerasti huomannut että kaikissa muissa tapauksissa, KAIKISSA MUISSA TAPAUKSISSA, henkilö x asennoituu eläinten oikeuksia vastaan. Halal-teurastusmenetelmistä puhuessaan x käyttää sellaisia sanoja kuin "kärsimys", "julmuus" ja "oikeudet" ja näyttää oikeasti sydämessään tajuavan mistä jutussa on kysymys, mutta heti kun aletaan puhua vaikka kotimaisesta turkisteollisuudesta, kärsimys ja oikeudet lakkaavat merkitsemästä mitään. Silloin niitä ei voi enää käyttää mitenkään.

Tai siis voi vittu, tietysti on päivänselvää että ainut syy että nyt puolustat eläimiä on se että siitä saat helposti sulavan syyn vastustaa ählämejä. Viisautesi ja myötätuntosi on feikkiä, jos ne toimivat vain perusteena vihamielisyydellesi. Sydämessäsi et välitä.

Äärihartaat muslimit ovat oman maailmansa arvokonservatiiveja. Jos he olisivat syntyneet suomalaisiksi, he olisivat Suomen arvokonservatiiveja. Sekä harras muslimi että perussuomalaisesti suuntautunut suomalainen vastustavat oikeuksia, joita ei vielä ole yleisesti ympäröivässä yhteiskunnassa annettu, ja eettistä kehitystä, jota ei vielä ole tehty.

(Tää ei varsinaisesti ole kannanotto sellaisiin aiheisiin kuin islam ja hommaforum. En ole toistaiseksi opiskellut aihetta tarpeeksi osatakseni antaa siitä varmaa mielipidettä; on vittumaista ja uuvuttavaa kun ihmiset heittävät varmoja mielipiteitä asioista, joista eivät tiedä mitään, ja tutkimusten mukaan he tekevät niin koko ajan.
En ole vielä saanut syitä pitää islamia aitona uhkana länsimaiselle sivistykselle, varsinkaan siksi etten kykene havaitsemaan länsimaalaisissa juuri minkäänlaista sivistystä, mutta syy tälle saattaa olla se etten yksinkertaisesti tiedä islamista, maahanmuutosta ja maailman rakenteesta tarpeeksi. Olisi väärin asennoitua niin, ettei mikään informaatio edes teoriassa voisi kääntää minua vastustamaan muslimien maahanmuuttoa. Älyllinen rehellisyys, se on niinku mun juttu.
Tietty prosentti hommaforumilaisista on ihan aitoja rasisteja ja höyrypäitä, mutta tarvitsen faktoja sanoakseni edustavatko he kymmentä vai yhdeksääkymmentäyhdeksää prosenttia kirjoittajista. Tietty osa ihmisistä on rasisteja ja höyrypäitä, ja on outo ajatus, ettei heidän prosentuaalinen osuutensa olisi hommaforumilla korkeampi kuin kansassa keskimäärin. Jos olisin rasistinen höyrypää, hommaforum olisi luonnollinen paikka mennä. Tämä vastaavasti ei tarkoita, että kaikki jotka sinne menevät menisivät sinne siksi että ovat rasistisia höyrypäitä. Olen törmännyt liian moneen fiksuun yksittäistapaukseen.
Mun pitäisi jutella jollekulle, jonka motiivina vastustaa maahanmuuttoa EIVÄT ole alitajuiset rodulliset ennakkoluulot vaan rationaaliset ja humaanit faktat. Jos siis ylipäätään juttelisin ihmisille.
Miksi vielä kirjoitan tätä? On niin paljon tehtävää.)

6 kommenttia:

  1. Etkö halua julkaista mun kommentteja vai eikö ne tuu perille? :( Yritetään vielä kerta kiellon päälle.
    Eksyin sun blogiin pari viikkoa sitten. Luin aika pitkälle, viime talveen ehkä. Oot aika mielenkiintoinen ja paradoksaalisen oloinen. En osaa sanoa vielä, mutta jatka ihmeessä kirjoittamista tänne, mä luen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, olisin halunnut vastaanottaa ne aikaisemmat yritykset; julkaisen kaikki kommentit, joku korkeampi voima on ilmeisesti ollut sun sananvapautta vastaan, argh.

      Mutta kiitos kommentista! Pari kysymystä: Kuinka eksyit tänne? Mitä tarkoitat paradoksaalisella?

      Poista
  2. Kyllä mä pitäisin edelleen noita eduskuntaan ja valiokuntiinkin ujuttautuneita "maahanmuuttokriittisiä" voimia islamisteja suurempana uhkana, ne kun oikeasti on tietyllä tapaa vallan kahvassa kiinni.

    Lukiessa niiden loputtoman pahantahtosta islamisaatio/Eurabia-liturgiaa ei tartte kuin korvata sana "muslimit" "juutalaisella", niin ymmärtää miks tossa paskassa ei todellakaan oo mikään kovin freesi tuulahdus. Myös kaikkien noita hommafanaatikkoja vastustavien niputtaminen tehokkaasti jonkun "vihervasemmisto"/"suvaitsevaisto"-termin alle on tuttu kikka.

    Ja ei, mun sisällä ei todellakaan läikehdi mikään ilo kun joku noista oman elämänsä suojeluskuntalaisista ratsastaa eläimillä, homoilla tai muilla kaltoin kohdelluilla vähemmistöillä, kun kaikissa muissa (islamiin liittymättömissä) kysymyksissä nää ratsut ollaan jo ajamassa ojan reunalle ammuttavaksi. Eläinten oikeuksien tai tasa-arvon puolesta nää tyypit ei ole valmiita tekemään yhtään mitään, puheista (ainakin eduskunnan taannoisista turkistarhaus- ja avioliittolainsäädäntökeskusteluista) päätellen kylläkin niitä vastaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on munkin kokemus tähän asti. _Tähän asti_ kokemukseni islamisaation vastustajista on tämä:

      Heidän maalaamansa uhkakuvat kuulostavat typeriltä ja epärealistisilta. Varsinkin jos on varttunut helsinkiläisessä lähiössä monenlaisista eri kulttuureista tulleiden lasten keskellä - on yksinkertaisesti älytön ajatus että yksikään koulussa tuntemistani muslimeista olisi ollut poliittisesti tai edes uskonnollisesti paskaakaan kunnianhimoinen. On koominen ajatus että nämä lapset olisivat isoiksi kasvettuaan yhtäkkiä kiinnostuneita lähtemään koraanit käsissä moukaroimaan eurooppalaista kulttuuria. Näistä ihmisistä ehkä yksi sadasta tuhannesta reipastuu aikuisiässä ajatteluun tai toimintaan, jonka voisi luokitella jotenkin "äärimmäiseksi".

      Salaliittokuvitelmat ja ajatus siitä että maahanmuuttajataustaiset muslimit suunnittelisivat jotain vallankaappausta länsimaailmassa voi mun tähänastisen kokemuksen perusteella sivuuttaa harhaisena paskana. Keskiverto muslimi on tavallinen aatteellisesti laiskanpulskea normaali-ihminen, joka kantaa huolta ennen muuta lähipiiristään kuten suomalaisetkin laiskanpulskeat normaali-ihmiset.

      Monella maahanmuuttokriitikolla on tunnetason motiivi ihan yksinkertaisesti rasismissa. Jussi Halla-aho edustaa mulle älykästä ja traagisella tavalla melkein sympaattista hahmoa, mutta ei ole epäilystäkään siitä etteikö hänen pohjimmainen tulensa olisi nimenomaan pelossa erirotuisia kohtaan.

      "Minä ainakin haluaisin piiskata ja komennella neekereitä", Jussi Halla-aho sanoi parikymppisenä pienessä metallimusiikin amatöörilehdessä vuonna 1991. Monet ihmiset sanovat parikymppisinä älyttömiä asoita, mutta pari vuotta sitten löysin Halla-ahon vanhan kotisivun (2000-luvun alkupuolelta; sitä ei ole enää olemassa, mutta haamusivu on) ja siellä oli listattuna linkkejä mm. sivuille, joiden mukaan nimenomaan neekerit ovat hallitsemattomia ali-ihmisiä.

      Tähänastinen kokemukseni onkin, että "maahanmuuttokriittisyys" nousee hyvin merkittävässä osassa tapauksia perusbarbaarisesta rasismista. Rasismi taas syntyy aivoissa, jotka ovat rakenteellisesti keskimääräistä taipuvaisempia alhaiseen älykkyysosamäärään ja/tai vieraisiin asioihin kohdistuvaan pelkoon. Tähänastinen kokemukseni on, että suuri osa maahanmuuttokritiikistä perustuu nimenomaan rasistiseen pelkoon.

      En kuitenkaan halua vielä lukita tätä kokemusta absoluuttiseksi totuudeksi. _En tiedä vielä tarpeeksi._ Sitten kun jonain päivänä tiedän tarpeeksi, voin sanoa osuivatko epäilykseni oikeaan 7. marraskuuta vuonna 2013.

      Poista
    2. Paskat. Ei Jussi Halla-aho ole mitenkään "sympaattinen hahmo". Traaginen kyllä, mutta ei niin traaginen että olisi sympaattinen.

      Oikeasti traagista on kun ihminen on menettänyt kaiken ja matkustaa viimeisenä oljenkortenaan "kehittyneempään maahan" vain saadakseen kehittyneiden ohikulkijoiden sylkeä naamalleen ja edustaakseen hyvinvoivien sekopäiden illuusioissa jotain juonittelevaa salaliittolaista.

      Poista

Sano mulle jotain tai kuolen