perjantai 22. marraskuuta 2013

Sini Saarela vapaa

Miksi jotkut identifioituvat pahiksiksi?

(Suurenna klikkaamalla.)

Miksi Eemi Nordlundin ^ kaltaisia ihmisiä on olemassa? Miksi heitä on niin paljon? Kadotkaa. Menkää pois. Teidän takianne kaikilla on paha olla.

Näiden tietyn persoonallisuustyypin ihmisten vastaus siihen, että Venäjän gangsterit laittavat luonnonsuojelijoita vankilaan, on että toistellaan että "Saivat ituhipit ansionsa mukaan saatana, mädäntykööt siellä ituhipit saatana, toivottavasti kuolevat sinne saatana". Miksi? Millä perustelette tämän, te internetin minipsykopaatit? Ette millään. Ette itsekään tiedä miksi käyttäydytte näin. Te yksinkertaisesti toistelette jotain mitä olette kuullut isäpappanne ärisevän telkkarin ääressä, ja koska jutun toistelemisesta tulee kova fiilis, imitoitte isäpapan järjettömyyksiä.

Ainut argumentti sille että Greenpeacen aktivismi oli väärin on että se oli "laitonta". Toisin sanoen ainuttakaan argumenttia ei siis ole. Jos et osaa perustella teon vääryyttä muuten kuin sillä että se on jonkin vallitsevan lain vastaista, etkä esimerkiksi sillä että se tuottaa jollekulle kärsimystä, voit olla aika varma että olet pahisten puolella historiaa.

Se, mitä laki sanoo, ei kerro oikeasta ja väärästä vielä juuri mitään. Lait ovat pelkkiä ehdotuksia, jotka jokin pieni joukko ihmisiä on vallitsevien arvojen ja oman etunsa nimissä tullut kirjoittaneeksi ylös jossain suolikaasun hajuisessa pietarilaisessa neuvotteluhuoneessa vuonna 1936. Ei ole mitään syytä olettaa, että heidän ehdotuksensa olisi ikuinen totuus. Varsinkaan, jos siinä uudessa ehdotuksessa on huomattavasti enemmän järkeä ja sydäntä.


Väinö Vanhamäki, Marko Katajisalo ja Mika Karttunen, kun jonain päivänä googletatte tienne tähän blogimerkintään, vastatkaa tähän kysymykseen: miksi ihmeessä toistelette onttoa hölynpölyä? Olette nähneet jonkun kirjoittavan Greenpeace-aktivisteista höyrypäisiä uhkaavia viestejä, jotka päättyvät kolmeen uhkaavaan pisteeseen ... ja nyt toistatte jutun silmät tyhjinä. Onko teillä Joukkokiusaajapahiksen lisäksi mitään omaa identiteettiä? Miksette käytä omia aivojanne? Se on joskus ihan kivaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sano mulle jotain tai kuolen