maanantai 23. syyskuuta 2013

Benjamin Peltonen


Perjantain Nyt-liitteessä oli juttu Benjamin Peltosesta, 16-vuotiaasta teinipojasta, joka on laittanut itsestään nettiin poseerauskuvia ja saanut niiden avulla 80 000 paneutunutta fanityttöä. Jutun lukeminen vitutti minua tärisyttävästi.

Itse Benjamin Peltosesta mulla ei ole merkittävää mielipidettä, varmaan hän on persoonana ihan ystävällinen ja perusmukava ameeba (mikä sinänsä on jo ihan hyvä saavutus). Se mikä minua vituttaa ovat ne 80 000 fanityttöä. Se etteivät he vaadi enempää. Artikkelin mukaan tytöt kirjoittavat Peltoselle muun muassa tällaista: "Oikeesti sä autat mua jaksaa tässä ­maailmassa." "Omg, this just confirmed that you are perfect." Kadulla he säntäävät hänen käsivarsilleen.

Kävin lukemassa Benjamin Peltosen ask.fm-sivun kysymyksiä ja vastauksia.


Ja tätä samaa koko homma. Kyse ei ole mistään erityisen syvällisestä sielusta, vaan nimenomaan täysin keskimääräisestä teini-ikäisestä ihmisestä, jolle perusteeksi tehdä jotain riittää että muutkin tekevät niin ja jonka henkinen maailma pyörii lähinnä suosittujen tuotemerkkien ympärillä.

Lainaus Nyt-liitteestä:
Peltonen lataa nykyään tililleen joka päivä yhdestä kolmeen kuvaa. Kuvissa on poikkeuksetta vain hän itse. Peltosen Instagram-tilillä on yli 200 kuvaa. Niissä hän hymyilee tai poseeraa vähän häkeltyneen näköisenä. Käsi hiuksissa, käsi korvan takana, käsi aurinkolasien sangalla, käsi niskan takana.
Miksi tuollaisia ilmeitä, kysyi äiti.
Siksi, että kaikki muutkin, Benjamin vastasi.
Mutta entäs ne kuvat ilman paitaa, jatkoi äiti.
Ei hätää äiti, niin siellä ovat monet muutkin.

Tämän takia suurin osa ihmisistä on niin vaarallisia idiootteja. Maailman tuhoisimmat, rumimmat ja sadistisimmat asiat kuten holokausti tai McDonald's saavat tapahtua, koska suurin osa ihmisistä vilkuilee jatkuvasti ympärilleen sen sijaan että pysähtyisi hetkeksi ja arvioisi itse.

On karmeaa, että ihminen, joka ei ole tehnyt ainuttakaan merkittävää, rohkeaa tai vaikuttavaa tekoa, joka ei ylipäätään edes sano mitään, saa kymmenet tuhannet seuraajat huokailemaan ihailusta ja kunnioituksesta. PELKÄLLÄ NÄTILLÄ NAAMALLA. MIKSI? En ymmärrä suurinta osaa ihmiskunnasta. Miksi useimmat teinitytöt ja ylipäätään useimmat ihmiset ovat sietämättömiä tyhjäpäitä? Siskoni esimerkiksi on koko teini-ikänsä fanittanut ihmisiä, jotka ovat taiteellisesti/inhimillisesti/moraalisesti kunnioitettavia, mutta keskimääräiselle teinitytölle näyttää riittävän se että nuorella pojalla on hieno tukka ja symmetriset kasvonpiirteet. Se näyttää kompensoivan sielun puutteen täydellisesti.

Wikipedia kertoo kastemadon sukuisista tunkiolieroista: "Yksinkertaistetusti kuvattuna tunkioliero on kuurosokea luikerteleva suoli." Mielestäni määritelmä sopii yhtä hyvin keskimääräiseen teiniin. Mäkkärissä silmät tyhjinä kapitalismin, mainonnan ja ryhmäpaineen vapaaehtoisina uhreina BigMacia puputtaessaan keskivertoteinit eivät mielestäni ole mitään paljon korkeampaa.

Tunkioliero

Jos lähisukulaisia ei lasketa, itse olen puhunut jollekulle tytölle kasvotusten viimeksi elokuussa 2011. Syitä on monia, joista yksi on varmaan se että piinaan tavallisia kunnon kansalaisia ja kutsun heitä luikerteleviksi suoliksi. Olen pahoillani.

7 kommenttia:

 1. älä ny viiti- eihän ne oikeesti tota benkkuu rakasta. ne on nuorii ja toi on harjotteluihastumista johonki turvalliseen kohteeseen (esim joku justin bieber) joka ei oikeesti voi vastata tunteisii ja näin olla mikään seksuaalinen uhka. olin mäki ihan todella pikkusielunen oman navan tuijottelija teininä, tosi onnellisena mäkkärissä einehdin ja aattelin et ompa toi jasper pääkkönen ihana. ryhmään kuuluminen on teininä vaan kasvunvaihe, siitä ne sitten yksilöityvät ku haarottuvat hiukset
  tajuun et joo ok provo yms mut jäin nalkkii. mul on soft spot teinitytöille ku ne saa aina hirveet lokaa niskaa nyyh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon että oot oikeassa! Valitettavasti olen havainnut täysikasvuisissakin ihmisissä huolestuttavia merkkejä sokeasta laumoittumisesta.

   Olen samaa mieltä siitä että teinitytöt ovat usein turhaan kohteita muiden ihmisten epämääräiselle ylimielisyydelle. Teinipojat ovat keskimäärin pahempia idiootteja ja jänishousuja kuin teinitytöt, mutta jostain syystä teinityttöjen fanituskohteet tekevät heistä helpompia uhreja väheksymiselle.

   Lähtökohtaisesti olen sitä mieltä, että aika pitkälti KAIKKI teinit ovat jonkinasteisia tomppeleita. Heissä yhdistyvät lasten ja aikuisten epämiellyttävät piirteet.

   Poista
  2. Mutta kiitos joka tapauksessa viisaasta kommentista.

   Poista
  3. laumottuminen on jännä. turvallisempi olla ku ei tarvi kattoo peilii :D

   joo teinit on kyllä ihan perseestä, mut annan niille anteeks ku ne ei tiiä paremmasta.
   ja tack detsamma!

   Poista
  4. Toivon että jonain päivänä mäkin opin antamaan anteeksi. Ehkä joskus. Vielä en.

   Poista
 2. kaipaan lisää tällaisia yhteiskunnallisten ilmiöiden kritisointia. se on sun vahvoja alueita!

  :D ihan totta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä on varmasti tiedossa, ennemmin tai myöhemmin

   Poista

Sano mulle jotain tai kuolen