keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

\o/Lol oon Norjassa.

Tunnelma on tämä:

HEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHE

VIIMEIN.

Katson vain ikkunasta ja: Barentsinmeri.

Keskiyön aurinko sumuisia vuoria mmmmmm

Kun pari päivää sitten astelin asiaankuuluvan surumielisesti kulkueessa hautausmaan läpi ja jonkinlaiset sukulaiseni kysyivät mitä aion tehdä, väitin etten tiedä vielä mitään. "En ole vielä päättänyt." Todellisuudessa en vain jaksa alkaa selittää. Sitä paitsi tulevaisuuteni on toistaiseksi salaisuus. Tiedän erittäin hyvin ja pelottavan yksityiskohtaisesti mitä aion tehdä. Kuin Morrissey konsanaan olen käyttänyt jo monta vuotta istuksimalla busseissa ja huoneissa ja suunnitellut tulevaisuuteni erinomaisen valmiiksi

Rakastan nuorta serkkuani, koska hän leikkii ja on lapsi ja spontaani ja aito niin kuin kuuluukin eikä yritä muuttua etuajassa joksikin ontoksi teiniksi ja haluttavaksi pikkupimuksi niin kuin useimmat lapset hänen iässään

Olen rakastunut, mutta haluan tietää miltä tuntuu kun sydän syttyy tuleen ja kosketat toista vartaloa ja annat toisen koskettaa omaasi


Olisin selostanut matkaani tiheämminkin, mutta mulla on ollut suuria vaikeuksia löytää nettiyhteyttä mistään. Äsken astuin hotellin käytävälle ja näin vastaanottonaisen joka oli juuri lähdössä kotiin ja kysyin "Is there a key word for the Internet?" tai jotain muuta melkein-englantia ja hän kirjoitti avainsanan ylös ja VIIMEIN, här är jag

Päiväni on ollut vaikeasti hahmotettavan pitkä. Joskus ikuisuus sitten vietin vaikka kuinka kauan hautausmaalla. Parkkipaikalle oli parkeerattu ranskalainen pakettiauto, jonka kyljessä luki Sea Shepherd. Teki mieli mennä sanomaan auton omistavalle nuorelle pariskunnalle että "Salut, ca va, je vous aime, voulez vous m'adore" tai jotain, ranskani on vähän ruosteessa että en sitten mennyt. Ostin Hunter S. Thompsonin paidan joltain kirpputorilta. Odottelin bussia. Pikkiriikkinen sodankyläläinen mummeli loukkasi minua verisesti ja pilasi tunnelmani 2-3 tunniksi. Olen viimeisen vuorokauden aikana ottanut kirjaimellisesti varmaan 1000 kuvaa paskalla pikku kamerallani.

Kaiken huippukohta oli kiitäminen pohjoisen kesäyön halki tunturirinteiden vuoristorataa Tenojoen viertä. En ole koskaan nähnyt mitään niin vaikuttavaa. En ole pitkään pitkään aikaan ollut niin onnellinen. En voi uskoa että olen asunut koko ikäni maassa, jossa on noin kauniita maisemia, täysin välinpitämättömänä niiden olemassaololle. Luonnon kauneus voi todella salvata hengen. (Salvata? Salpata? Vitut)

Porot ovat sympaattisia. Miksi ne liikkuvat niin usein yksin? Ovatko ne päässeet karkuun jostain aitauksesta vai onko se vain how they roll? Saamelaisetkin ovat sympaattisia. On hassunhauskaa nähdä ihmisiä, joiden kasvonpiirteet voi helposti kuvitella 1930-luvun perinteisiä saamelaisia esittävään valokuvaan, vieressäsi linja-autoasemalla kuulokkeet korvissa ja modernit vaatteet päällä

Pidän Lapista. Mulla on sukujuuria täällä. Fyysisesti Lappi on avara, mutta pelkäänpä että henkisesti ja sosiaalisesti se on mulle liian ahdas. Niin kuin useimmat paikat. On silti jotenkin miellyttävää sulautua paikallisten ihmisten sekaan ja myhäillä itsekseen kun he eivät tiedä että en ole normaali ihminen

9 kommenttia:

 1. Joko oot muuten lukenut sen e. filanderin kirjan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! On pitänyt sanoa siitä jotain mutta oon ollut liian keskittynyt kuvailemaan henk.koht. elämäni sympaattisia pikku sattumuksia. Voisin ehkä sanoa siitä jotain. On monta muutakin asiaa joista voisin sanoa jotain.

   Poista
 2. Aloitan asiaan kuuluvalla kommentilla: Olen iloinen, että lähdit ja menit Barentsinmerelle.

  Sitten muihin asioihin, koska oikeasti kommentoin tätä tekstiä vain siksi, että se sattuu olemaan heinäkuun viimeinen ja siihen on hyvä lopettaa tänään.

  "Rakastan koiranpentuja. Rakastan niitä niin paljon, että jos maailman kaunein nainen kävelisi alasti vastaan ja taluttaisi maailman söpöintä koiranpentua, katseeni kiinnittyisi tod.näk. siihen koiranpentuun."

  Mua nauratti. Miltähän näyttää maailman söpöin koiranpentu?
  Nehän on kaikki niin kauniita. (Tän jälkeen vietin parikymmentä minuuttia katsellen kuvia koiranpennuista ja kerroin rakastavani niitä)

  Ehkä on hyvä, että alan hitaasti, mutta varmasti lähestyä nykypäivää, koska tän lukeminen pilaa opiskelumotivaationi (lähdin tänään kirjastosta kahden tunnin jälkeen, ja se tuntui kyllä pahalta, mutta toisaalta) ja täyttää pääni melko erikoisista ajatuksista. En tiedä mitä luen sitten, kun pääsen loppuun.

  Oon alusta asti miettinyt, että tapasi kirjoittaa (ehkä se kotikutoinen ylimielisyys) muistuttaa kovasti sitä tapaa, jolla puhui poika jota rakastin joskus. Sä olet vain paljon enemmän auki, jotenkin vereslihalla. Se on hämmentävää.
  En osaa päättää pidänkö enemmän siitä puolesta, joka on ärsyttävän omahyväinen, vai siitä, joka on ihan rikki.

  Ps. Aina kun joku puhuu ”Suomen pohjoisimmasta juna-asemasta”, mulle tulee koti-ikävä. Se on ikään kuin sähköisku ja tunteena hirveän voimallinen. Eikä nyt pitäisi olla ikävä.

  Pps. Raah.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Yleensä kun väitän aikovani toimia, toimintaani saa odottaa mutta lopulta todella toimin.

   Koiranpennuista: täysin samaa mieltä. Tiedän mitä tarkoitat.

   Rikki olemisesta: nyttemmin olen opetellut olemaan vähän vähemmän hajalla koko ajan. Vereslihalla on tietysti oma taiteellinen arvonsa, mutta jossain vaiheessa tajusin ettei ketään hyödytä hittoakaan jos lietson itseäni koko ajan traagisiin fiiliksiin ja ajelehdin ympäriinsä jonain Avoimena Haavana. Mulla ei ole velvollisuutta antaa maailman vasaroida itseäni hajalle.

   Ei pimeyttä kohti, vaan valoa kohti, aina.

   Poista
  2. Yritän lopettaa järjettömän kommenttipommitukseni tältä aamulta tähän, mutta halusin vain vielä sanoa:
   Jos pystyt arpeutumaan, arpeudu. Se on ansaittua, eikä ihminen voi elää koko elämäänsä auki ja hajalla.

   Poista
  3. Täysin samaa mieltä.

   Eikä ketään voi pelastaa hukkumasta, jos on itse koko ajan pinnan alla.

   Järjetön kommenttipommitus on positiivinen ilmiö.

   Poista
  4. Voiko ketään ylipäätään pelastaa?

   Poista
  5. Haluan ajatella että kyllä.

   Poista

Sano mulle jotain tai kuolen