lauantai 3. marraskuuta 2012

The Loser Manifesto

Näin alkaa Luuserit. Perään pitäisi vielä kirjoittaa 300 sivua jotain totta ja kipeää ja kaunista:






Olet varmasti joskus epäillyt, että sinussa on jotain vikaa.
Olet katsellut ympärillesi ja nähnyt kuinka normaalit ihmiset toimivat ja sylkevät ja pariutuvat. Olet tajunnut ettet ole samanlainen kuin normaalit ihmiset. Sitten olet ehkä yrittänyt vakuuttaa itsellesi, että ei, ei minussa ole mitään vikaa. Ei oikeasti. Oikeasti olen ihan normaali, ei syytä huoleen. Olet ehkä kysynyt asiaa joltakulta toiselta, ja sitten hänkin on vakuuttanut, että ei mitään hätää, et ole yhtään omituinen.
Se on kaikki valhetta.
Sinussa on jotain vikaa. Olet nyrjähtänyt ja outo. Et tule koskaan olemaan normaali.
Lakkaa siis välittömästi yrittämästä.
Älä yritäkään olla normaali. Älä yritä olla cool. Älä yritä näyttää heiltä. Älä yritä kuulostaa heiltä. Älä pukeudu kuin he äläkä teeskentele pitäväsi musiikista josta he pitävät. Älä havittele heidän kunnioitustaan tai hyväksyntäänsä. Älä pyydä heiltä armoa. Älä pyydä heiltä mitään.
Älä piilottele koenumeroitasi. Älä istu, liiku tai puhu tavalla, jonka luulet kelpaavan heille. Älä välitä pilkasta tai paheksuvista katseista. Älä välitä, vaikka he kommentoisivat nyrpeästi ulkonäköäsi. Älä tee heille kohtuuttomia palveluksia, jotta saisit heidän hyväksyntänsä. Älä välitä, vaikka he nauraisivat päin naamaasi. Älä välitä, vaikka välillä välittäisitkin.
Älä yritä tulla heidän kaltaisekseen – ole sinä viimeiseen asti, ole sinä, vaikka he löisivät irti kaikki hampaasi.
Ole siis omituinen! Ole hullu! Ole vinossa! Ole nörtti! Ole taiteilija! Ole surkea matematiikassa! Ole ilmiömäinen matematiikassa! Ole huono juoksija! Juokse liikaa, liian kovaa! Ole karkea! Ole sairas! Ole vammainen! Ole väkivaltainen! Ole kaunis! Ole ruma! Ole homo! Ole hippi! Näytä peikolta! Pukeudu huonosti!
Istu yksin! Ole syrjäytynyt! Naura väärässä paikassa! Itke väärässä paikassa! Ole kiihkeä! Ole pelle! Pyri täydellisyyteen! Epäonnistu kaikessa! Jää kotiin nukkumaan! Viittaa koko ajan! Älä viittaa ikinä! Nosta moniste opettajalle! Ole köyhä! Tule oudosta perheestä! Ja mikäli olet pieni hikinen pervo, jatka samaan malliin!
Puhu kirjakieltä! Änkytä! Tee käsittämättömiä kirjoitusvirheitä! Ole ylpeä hihhuli! Ole vihainen ateisti! Ole ärsyttävä! Ole huomaamaton! Tunne liikaa! Tiedä liikaa! Älä tiedä mitään! Istu perjantai-illat kotona! Harrasta juna-aikatauluja! Harrasta balettia! Harrasta mitä haluat!
Vaali pakkomielteitäsi! Rakasta pakkoliikkeitäsi! Ravaa vessassa itkemässä! Ole liian läski! Ole liian laiha! Ole heikko! Ole hankala! Ole kalju! Ole allerginen! Ole häiriö, ole poikkeus, ole ongelma!
Jos he käskevät sinua tukkimaan turpasi, huuda vielä kovempaa. Jos he käskevät sinua puhumaan, älä sano sanaakaan.
Älä hyppää katolta vaikka he käskisivät. Älä hyppää, sillä se ei ole rohkeutta. Rohkeutta on sanoa, että en todellakaan hyppää kun pelottaa helvetisti.
Tee mitä on tehtävä. Nosta kastemato turvaan jalkakäytävältä vaikka he tuijottaisivat – tee se varsinkin kun he tuijottavat.
Jos sinun täytyy, pidä joka päivä sitä outoa hattua. Jos sinun täytyy, huuda. Tiedät kyllä että sinun täytyy. Sinun on pakko, se on sydämessäsi.
Älä kuole ennen kuin sydämesi pysähtyy. Älä sammu. Elä. Pidä itsestäsi kiinni vittumainen hymy naamallasi. Vaikka kuolema ja pimeys leviäisivät kaikkialle ympärillesi, älä päästä niitä sydämeesi.
Ole sinä. Mitään muuta sinun ei tarvitse olla. Mitään vaikeampaa ei ole ja saatat saada turpaasi, mutta ole oma itsesi äläkä anna tuumaakaan periksi.
Vallankumous alkaa tästä. Vallankumous alkaa sinusta. Helpommin sanottu kuin tehty, mutta jos nyt pidät itsestäsi kiinni, voit hymyillä myöhemmin.
Tiedän tämän omasta kokemuksesta: jos muutut heidän kaltaisekseen, ovat he voittaneet.

Niinpä kaikki häviäjät ja kummajaiset kaiken tämän paskan keskellä, kaikki tohelot ja idiootit; tyttömäiset pojat ja poikamaiset tytöt; mykät nörtit ja räkäiset ongelmanuoret; epäonnistuneet pissikset ja hengästyneet urheilijat; vuoteenkastelijat ja tarjottimien pudottajat; toivottomat murjottajat ja friikit, jotka hymyilevät liikaa; tyttö, jonka lääkitystä ilkuin tokalla luokalla; tyttö, jonka lauluäänelle naureskelin selkäsi takana sopiakseni joukkoon edes yhden kerran; poika, jonka istuttua viereeni vaihdoin pöytää muiden mukana.
Tämä, hyvät ystäväni, arvoisat rikoskumppanini, on teille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sano mulle jotain tai kuolen