maanantai 19. marraskuuta 2012

Mitä vittua tämä on

Ei ole tehokkaampaa tapaa syöstä itseään sietämättömään maailmantuskaan kuin sanoma- ja iltapäivälehtien nettikommenttien lukeminen.

Kun joskus harhautuu upottamaan päänsä sinne löyhkäävään paskaan, pahojen ja typerien ihmisten tukehduttava määrä ja raivo iskee päin naamaa aina ihan yhtä kovaa. Se sonta tunkee sisään suusta ja korvista: Ilmastonmuutos on ja tulee aina olemaan huijausta! Taas on suvaitsevaisto sörkkimässä luonnonlakeja! Hohhoijaa, aina ne jaksavat siellä Afrikassa pillittää vaikka mangoja pystyy samperi sentään poimimaan ikkunasta! Mutiaisten ongelmat ovat kyllä ihan itseaiheutettuja! Mitä muuta voi neekeriltä odottaa! Turkistarhaus on laillinen elinkeino!

Aargh, tietysti turkistarhaus on laillinen elinkeino, nimenomaan siksihän sitä ollaan tässä tekemässä laittomaksi.

Näiden niljaisten hyllyvämahaisten alkeisolentojen mielestä maailmassa on vain yksi Ongelma: vanhainkodeissa vaipoissaan makaavat vanhukset. Mitään muita ongelmia ei saa korjata, kaikkien muiden ongelmien pohtiminen on viherpiipertämistä, sillä ah ja voih vanhukset makaavat vanhainkodeissa vaipoissaan!

Voi vitun timosoinit pitäkää ne teennäisen huolestuneet rumat naamanne kiinni. Jos vanhusten tila huolestuttaa, nouskaa kerrankin tietokoneidenne äärestä ja tehkää asialle jotain itse. Viherpiipertäjät eivät ole ainoa moraalisesti velvollinen ihmisryhmä, jonka täytyy korjata kaikki maailman epäkohdat samalla kun te istutte läskiperseinenne sohvalla ja juotte kaljaa. Tehdään näin: keskittykää te vanhusten hoivaamiseen, viherpiipertäjät hoitavat sillä välin isomman luokan ongelmia! Sitten kaikki Taistoa, 86, ja Abdullahia, 3, myöten ovat tyytyväisiä! Tehdään näin! Okei?

Ei se tietenkään käy. Ette te nouse sohviltanne ikinä. "Vaipoissaan makaavat vanhukset" ovat vain teidän tekosyynne ja älyllisesti laiska ratsunne, jolla ratsastatte illasta toiseen netin keskustelufoorumeilla ja torjutte kaikki epämiellyttävät tosiasiat. Housuun kakkaavat vanhukset eivät voisi vähempää kiinnostaa teitä. Teitä ei kiinnostaa mikään muu kuin teidän oma mahalaukkunne - te olette tyhjiä, ilkeitä ja ikävystyttäviä ihmisiä, ja siksi te olette katkeria ja vihaisia ettekä edes tiedä miksi.

Viherpiipertäjät ja tarhaketut ja kehitysmaiden lapset ovat helppo kohde vihallenne, koska heidän silmissään asuu vielä jotain muutakin kuin hahmotonta julmuutta ja kyltymätöntä katkeruutta. Heidän silmissään asuu toivo.

Toivo. Pelko. Suru ja ilo. Taisteluhalu. Kaikki tunteita, joita te lakkasitte tuntemasta jo kauan sitten, jos niitä teille alkuunkaan annettiin.

Mutta keitä te olette? Kuinka paljon teitä on? Edustatteko te enemmistöä? Miksi te olette niin vihaisia? Miksi te olette julmia?

Kuka alunperin kiusasi teistä ammattimaisia kiusaajia? Kuka työnsi päänne vessanpönttöön?


Jotain lohtua on siinä ajatuksessa, että nämä ihmiset eivät yksinkertaisesti voi edustaa valtaosaa kansasta. Ei mitenkään voi olla mahdollista, että aina ulos lähtiessäni todella sukeltaisin keskelle täysin pimeitä sekopäitä. Vastaan tulee aina niin paljon myös hyvää ja kaunista. Kiusaajat vain viihtyvät kommenttiosioissa poikkeuksellisen hyvin, koska he ovat kiusaajia ja kiusaajilla on aina jotain huudeltavaa.


Ääh. En jaksa raivota kun olen oikeasti niin hyvällä tuulella. Yksi viimeaikainen havainto on, että idiootit eivät pysty enää murtamaan minua samalla tavalla kuin aikaisemmin. Se on hyvä merkki. Ehkä mustakin tulee vielä taistelija. Ehkä olen sitä jo.

Emmä tiiä. Meen nyt harhailemaan pitkin kaupunkia ja hymyilemään itsekseni. Tsau!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sano mulle jotain tai kuolen