torstai 24. lokakuuta 2013

Forever poju

Sydämeeni sattuu mm. silloin kun näen hauraita vanhuksia tai kuulen koirien itkevän. Voisipa työntää sormet kurkkuun ja oksentaa sydämensä ulos.

Näköjään Rautatieaseman ympäristössä ei voi enää liikkua iltaisin ilman että joku tulee juttelemaan. Tänään etsiskelin itselleni jälleen bussia jolla ajella kotiin, lievästi traumatisoituneena röökiä tarjonneesta jamaikalaisjäbästä, kun yhtäkkiä kuulin jonkun huutavan vasemmalta: "Hei poju!" Suunnilleen ikäiseni ja kokoiseni romanijäbä pyysi lainata 2 euroa. (Kaivelin taskujani hetken ilmeettömänä, mutta löysin vain läjän kuitteja.)

Minkäköhän ikäisenä ihmiset minua pitävät? Edellisen kerran kun ventovieras viittasi minuun jollakin ilmaisulla, hän käytti sanaa "nuoriherra". Veikkaan: 12.

Olen hitaasti ikääntyvää sorttia (kuten vanhempani). Ehkä teen pitkiä pyörälenkkejä maaseudulla 90-vuotiaana.

Ollapa romani. Saisi pukeutua hienosti ja käyttää valkoisia James Dean -takkeja.

Kuka tämä on? En tiedä. Kirjoitin "romani" Googlen kuvahakuun.

James Dean on ollut aika tiheästi toistuva teema näissä viimeaikaisissa kirjoituksissa. Ei voi mitään. Mulla on taipumus jäädä kiinni asioihin. Jos kyllästyttää, jatka matkaa.

Myöhemmin istuin bussin takapenkillä bussin ainoana matkustajana ja joukko somalipoikia nousi kyytiin. Kuski käski yhtä ilmaiseksi livahtanutta palaamaan maksamaan matkansa. Ilmaiseksi livahtaneen kaveri alkoi testosteronihöyryissään mekastaa: "Mitä vittua! Mitä vittua! MITÄ VITTUA! Täs on kaks pysäkkiä, miksei se saa mennä ilmaseks!"

Sitten kuski ja mekastajajäbä huutelivat toisilleen vihaisesti ennen kuin jotain tapahtui ja he rauhoittuivat ja matka jatkui. Minä istuin tuskastuneena takapenkillä. Joillakuilla (nuorilla) maahanmuuttajilla on taipumus käyttäytyä kuin tarkoituksellisesti kerjäisivät verta nenästään Uljailta ja Katkerilta Yleisönosastoille Kirjoittelevilta Normaalisuomalaisilta.

Mua mekastaminen ei häiritse, olenhan epätavallinen. Mutta pettyneet ja turhautuneet keski-ikäiskansalaiset ovat eri asia. Älyvapaasti mekastava somalipoika on juuri sitä mitä he tarvitsevat. Heidän on saatava olla vihaisia jollekin. Heillä ei riitä myötätuntoa ja kärsivällisyyttä käsitellä sitä faktaa, että mekastavat somalipojat (niin kuin mekastavat pojat muutenkin) tulevat jostakin, jossa on paljon epävarmuutta ja haavoja ja mahdollisesti päälle syljeskeleviä kännikaloja. Moni muille avoin ovi on mekastaville somalipojille lähtökohtaisesti suljettu. Siksi he ovat mekastavia somalipoikia.

Erään naisen syy olla palkkaamatta täysin pätevää mutta valitettavan tummaihoista miestä: "Mä en aio enää palkata niitä mustia miehiä, kun ei meidän asiakkaat jaksa kuunnella mitä kaikkea niille huudellaan."

Aina voi ryhtyä työttömäksi ja vihaiseksi ja riehua.
Niin kuin meitsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sano mulle jotain tai kuolen