tiistai 29. lokakuuta 2013

Ääniä

Eilen TV-uutisissa tai jossain mainittiin ohimennen Juutinrauman silta. Jostain syystä aivoni jäivät kiinni Juutinrauman siltaan. Juutinrauman silta. Juutinrauman silta. Jos en jonakin hetkenä syystä tai toisesta ajattele mitään, päässäni kuuluu yhtäkkiä Juutinrauman silta. Miksi JUUTINRAUMAN SILTA? Mitä prosessoitavaa alitajunnallani voi olla Juutinrauman sillasta? Olen jo prosessoinut kaiken.

Herätyskello herätti minut kello 12. Heräsin ja laitoin radion päälle. Vaivuin takaisin uneen ja näin unta, jossa kävelin Kannelmäen Prismaa muistuttavassa tavaratalossa laihan mustatukkaisen hipsteritytön ja laihan mustatukkaisen nörttipojan kanssa. Nörttipoika kertoi meille psykooseistaan ja harhoistaan; hän eli jatkuvasti erilaisten ääni- ja näköharhojen kanssa. Kävelimme hyllyjen keskellä ja hipsterityttö ikään kuin haastatteli nörttipoikaa. Minä pidin hipsteritytöstä, koska hän oli aika pitkälti "eteerinen löysiin villapaitoihin pukeutuva runotyttö", ja yritin välillä muistuttaa olemassaolostani heittämällä psykoottiselle nörttipojalle jonkin kysymyksen. Psykoottinen nörttipoika ei vaivautunut vastaamaan kysymyksiini. Hän ja hipsterityttö kävivät haastattelumaista vuoropuheluaan, ja se oli totta kai kiinnostavaa, mutta kuitenkin vähän ankeaa koska he eivät näyttäneet edes huomaavan että kuljin tavaratalossa heidän kanssaan.

Kun havahduin unesta, olin hämmentynyt ja menin katsomaan Radio Helsingin nettisivuilta mitä Radio Helsingistä oli tullut kello 12-13:

Suomen Moniääniset ry:n puheenjohtaja Sami Juntunen ja suomalaisen psykiatrian historiasta kirjan kirjoittanut Antti Parpola keskustelevat mielen sairauksista. Ohjelman toimittaa Venla Pystynen.

Se selittää paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sano mulle jotain tai kuolen