tiistai 12. elokuuta 2014

Yritän selittää että mitä tässä tapahtuu

Mitä voin sanoa tuohon? Aavistat kuitenkin totuuden. Haluatko että sanon sen tässä nyt ja teen tästä vaikeaa?

Minun kanssani kaikki on vaikeaa.

Minun kanssani kaikki on vaikeaa.

Kuka vittu on Olli Brander? Hänen kanssaan kaikki on vaikeaa.

MITÄ? Tämä kappale on YouTubessa!!!!:


Olen etsinyt sitä sieltä varmaan tuhat miljoonaa kertaa (en kirjaimellisesti). Enkä ole löytänyt. Okei. Nyt se on siinä. Kuuntele se. Se on yksi kauneimmista kappaleista maailmassani. En ole varma miksi.

Kävin Rotan kanssa melko spontaanisti Malmin hautausmaalla. Sormeni haisevat yhä nurmikolta, jota revin maasta hautojen välistä. En tiedä miksi tein niin. Pidättäkää minut.

Sitten ajelin kolme tuntia öisillä busseilla. Ajattelin elämääni ja kaikkea mitä tapahtuu ja kaikkia jotka tapahtuvat. Jos pitäisi kuvailla tilaa, jossa olen nyt, niin se on sellaista tyyntä melankoliaa, jota ihmiset varmaankin kokevat ennen itsemurhaa. En aio tehdä itsemurhaa, mutta aion tehdä jotain vastaavaa. Koko elämäni tulee olemaan kuin itsemurha. Tiedän että tämä kuulostaa huolestuttavalta.

Keskiyön jälkeen makasin bussipysäkin penkillä jollakin autiolla asuinkadulla. Ilma oli lämmintä ja katselin sadetta, joka putosi pimeältä taivaalta. Katulamput hehkuivat uskomattoman värisinä. iPodissani alkoi soida Bob Marleyn "No Woman No Cry" ja yhtäkkiä tajusin kuinka typerä tilanne se oli ja aloin nauraa itsekseni. Nauran paljon itsekseni.

Olen koko ajan surullinen.
En tiedä haluatko tietää miksi, mutta jos haluat, niin lue eteenpäin.

Tähän on useita syitä.

Yritän selittää kaikkea tätä vähän.

Ensimmäinen ongelma on "Olli Brander".
Tämä liittyy tulevaisuuteeni. Minulla on elämässäni ainoastaan yksi vaihtoehto ja se on yrittää onnistua siinä, minkä aion tehdä. Koko Olli Brander -juttu on jotain, mikä minun on vain tehtävä. En tiedä kutsutaanko tällaista "kutsumukseksi" vai miksi, mutta tiedän täsmälleen mitä minun on tehtävä. Olen tiennyt sen aina. En. voisi. tehdä. mitään. muuta.

Uuvuttavin osa tulevaisuuttani liittyy eläinoikeusliikkeeseen. Eläinten oikeuksista on pakko tehdä mainstreamia ja sitten todellisuutta. (Se on välttämätöntä. Näin paljon tarpeetonta kärsimystä ja väkivaltaa ei vain voi hyväksyä.) Uskon tietäväni miten se temppu tehdään, joten minulla on velvollisuus osallistua sen tekemiseen. Tämä osa on uuvuttava siksi, etten suhtaudu siihen varsinaisesti "intohimoisesti". Se on vain jotain, mikä on pakko tehdä, vaikka se on raskasta ja liian suurta ja masentavaa. Jos olen tässä oikeassa ja todella tiedän miten se tehdään (psykologia + informaatio + teknologia), niin ehkä minut muistetaan tästä asiasta, vaikken varsinaisesti haluaisi tulla muistetuksi jostain näin isosta. Ihan sama muistetaanko minut tästä, tämä on tehtävä eikä minun takiani.

Se ei ole intohimoni. Intohimoni on muualla. Intohimoni on tarinoiden kertomisessa. Ihmisistä kertomisessa. Haluan kirjoittaa ihmeellisiä tarinoita ihmeellisistä ihmisistä ja tehdä tälläkin alueella jotain, mitä kukaan muu ei ole vielä koskaan tehnyt. Tavallaan yksi tarinoista on oma elämäni, koska se on omituinen ja lopulta aika jännittävä.

Janne ja muut, ymmärrän hyvin mitä tarkoitatte ja olen samaa mieltä siitä, että ihmisen arvo ei riipu jostain "kuuluisuudesta" tai "julkisuudesta" tai muusta paskasta. Se ei ole minulle se pointti. En tee tätä siksi, että saisin kuvan naamastani jonnekin. Kuva naamastani jossakin olisi kyllä jännittävää, mutta samalla tavalla jännittävää kuin moni muukin asia mitä elämässäni nyt tapahtuu.

Ennen kaikkea kyse on siitä, että haluan tavoittaa ihmisiä. Jokainen ihminen, joka saa jotakin jostakin mitä olen kirjoittanut, on valtava asia. Haluan että niitä ihmisiä on mahdollisimman monta. Haluan, että heitä on mieluummin miljoona kuin sata, koska jokaisella ihmisellä lisää on merkitystä. Voin oikeasti vaikuttaa siihen, miten joku jossakin sietää omaa elämäänsä. Voin antaa jollekulle toivoa. Voin olla totta jollekulle.

En olisi ihmisenä arvoton vaikka epäonnistuisin tässä. Mutta jos en yrittäisi koko ajan onnistua tässä, olemassaoloni tuntuisi kyllä pysähtyneeltä. Laimealta. Tämä on unelmani. Se on aina ollut. Jos en liiku sitä kohti, elämästäni puuttuu jokin tärkeä liike. Hengitys. Se vain puuttuu. Unelmat ovat sellaisia, jostain syystä.

Tiedän että tämä on mitä minun pitää tehdä. Tiedän että tämä on mitä haluan tehdä. Mutta siitä huolimatta tämä on raskasta ja kuormittavaa. (Toteuttamisvaiheessa olevat unelmat ovat raskaita ja kuormittavia.) Haluan tehdä niin suuria (suuruudenhulluja) asioita, että siitä tulee tavallaan tunne kuin olisin Harry Potter joka ymmärtää että hänen tehtävänsä on koko ajan ollut kuolla.

Sitä tunnetta on helppo paeta vapauttavaan sekoiluun.

_______________

Tästä pääsemmekin toiseen ongelmaan, joka on Olli.

Yksityisenä henkilönä olen oikeasti, oikeasti, oikeasti pihalla.

Tässä on useita tekijöitä. Tärkein tekijä on menneisyyteni. Vietin monta psykososiaalisesti ratkaisevaa vuotta sosiaalisesti niin eristyksissä, että nyt kun tämä blogi on taianomaisesti tuonut elämääni ihmisiä, huomaan olevani jotenkin rampa. Esimerkki: olen nyt useaan otteeseen saanut kuulla, että puhun ihmisille järjestelmällisesti epämukavista ja sopimattomista asioista. Vaikuttaa siltä että ne asiat, joita pidän muissa ihmisissä hurmaavina/kiehtovina, ovat asioita joista he eivät halua puhua kanssani jatkuvasti ja neuroottisen perusteellisesti! Olen hämmentynyt! Olen silti kiitollinen siitä että huomautatte kun toimin ääliömäisesti. En haluaisikaan ystäviä, jotka antaisivat minun urpoilla koko ajan tai kohdella heitä huonosti. Olkaa minulle aina suoria. Olkaa minulle niin suoria, että pelkäätte olevanne ilkeitä. Tarvitsen sitä ja arvostan sitä. Haluan ymmärtää. Haluan oppia.

Olen jonkinlainen koominen hirviö. Loukkaan ihmisiä jatkuvasti. En halua tehdä niin.

Toinen tekijä on tulevaisuuteni. En oikein käsitä tätä, mutta tuntuu että se sulkee minut jotenkin ulkopuolelle. Olen alkanut samastua pervosti Jeremy Wittiin. Ette tiedä kuka J.W. on, mutta ellen kuole ennenaikaisesti, saatte vielä tietää, ja hän saattaa olla yksi niitä asioita jotka tekevät unelmani realisoitumisesta mahdollista.

Joka tapauksessa elämääni on hiipinyt sellainen kummallinen tuntu, että kaikki ympärilläni elävät elämäänsä ja jatkavat elämäänsä ja minä vain istun tässä ja katselen vierestä. Istun tässä hullujen suunnitelmieni kanssa jotenkin oudosti tuomittuna kuolemaani asti eikä kukaan voi koskaan päästä minua oikeasti lähelle, koska minussa vain on jokin sellainen elementti joka tekee Suurista Suunnitelmista mahdollisia ja läheisistä ihmissuhteista hyvin vaikeita.

Olen 1870-luvun kengänkiillottajapoika, joka on ihan hauska mutta jota ei ole ollut olemassa pitkään aikaan. Olen tähti pimeällä viileällä ankeasti kauniilla syystaivaalla, mutta en mitään mitä voisit oikeasti koskettaa. En käsitä että mitä vittua oikein puhun nyt. Minusta on varmaan tulossa salaa runoilija tai jotain.

Ennen kevättä olin yksin. Sitten tuli kevät ja elämääni ilmestyi ihmisiä. Ilmestyin ihmisten elämiin. Nämä ihmiset elämässäni ovat yksinkertaisesti uskomattomia, liian hyvää ollakseen totta, mutta yksi vaikea juttu tässä tilanteessa on: ihmisillä on jo elämänsä.

Ihmisillä on jo elämänsä. Ystävänsä. Menneisyytensä ja tulevaisuutensa, muistonsa ja tunnesiteensä, enkä minä yksinkertaisesti voisikaan olla mitään muuta kuin joku tyyppi, joka ilmestyi elämäsi laitamille vasta juuri äsken. En voi olla mitään enempää. Mitään syvempää.

Mutta tarvitsen jotain enemmän. Jotain syvemmin. Koska hyvät naiset ja herrat, minulla ei ole ennestään mitään. Tämä on varmaan kryptisin ja epäselvin teksti minkä olen tänne koskaan kirjoittanut, mutta ajatukseni ovat tässä asiassa kryptisiä ja epäselviä, joten:

Tarvitsen kai jonkun, joka on yhtä tyhjän päällä kuin minä. Yhtä hajalla ja vapaa. Jonkun, jonka kanssa intohimo ja hulluus on välittömästi mahdollista. Tarvitsen kai rikoskumppanin. Folie à deux. Tarvitsen jotakin lyömään minua naamalle niin lujaa, että pääsen tästä oudosta lasittuneesta melankoliasta. Tajuatko mitä tarkoitan? Oletko se sinä? Se voisit olla sinä. Ehkä se olet sinä. Ehkä nouset kanssani junaan. Lähdetään vain jonnekin, eletään niin hetken aikaa ja palataan sitten takaisin. Tarvitsen jotain tällaista, ja jos sinä tarvitset jotain tällaista, yksinkertaisesti puhu minulle. kvister@hotmail.com

No niin, olipa taas omituista. Mutta arvelisin että tarkoitan sitä.

Äh. En tiedä. En ymmärrä. Ehkä pitäisi vain hengittää välillä eikä tehdä kaikesta niin vaikeaa. Jos olisin kärsivällinen ja osaisin antaa asioille aikaa, elämästäni poistuisi heti monta ongelmaa. Mutten osaa antaa aikaa, koska minulla ei ole aikaa annettavana. Minulla on vain tämä. Minulla on vain minä.

Tajuaakohan kukaan mitä olen nyt kirjoittanut tähän? Tämä on todella hämärää. Kello on 6.06 aamulla. Menen nukkumaan nyt.

12 kommenttia:

 1. Anteeks jos vaikutan ahdistelijalta, mut en vaan osaa sanoa muutakun rehellisesti että sä olet ihana. Vallotetaan huomenna maailma. Tai no ainakin voidaan miettiä sitä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kiitos. En ole omasta mielestäni vähääkään ihana, mutta erimielisyys tästä aiheesta on tervetullutta. Huh.

   Joo! Sovitaan jotain tarkempaa tässä jossain kohtaa tätä tai huomista päivää.

   Poista
 2. Se tyhjyys on tuttu tunne.. Olen se henkilö joka videoissa seisoo paikoillaan kun ihmiset parikymmenkertaisella nopeudella vilahtelevat ohi. Valotus vaihtuu ja sekuinneissa onkin ilta. Sitten tulee kauniit valot ja värit jotka juovina vilahtelevat ohi. Mutta siinä olen kaiken keskellä eristyksissä.
  Muutto voi vaikuttaa jännittävältä ja etenemiseltä kun liikkuu niin kauas pois. Todellisuudessa aloitan kaiken alusta. TAAS. Uudestaan ja uudestaan nollaan kaiken. Seison risteyksessä ja katson johonkin suuntaan, mutta istahdankin paikoilleni. En etene mihinkään ja kaikki yritykset nollaan ennen askeleen ottamista. Törmäyksiäkin sattuu, mitkä kaatavat takaisin maahan.
  Voisin väittä ymmärtäväni paljon surusta ja liikkumattomuudesta, mutta jotain puuttuu. En tiedä muista tai menneistä. Hölmö tyttö.
  Toivotan sinulle onnea matkaan, jotta lähdet liikkeelle. Ettet jää risteyksen keskelle yliajettavaksi.

  p.s. Malmin hautausmaa on hieno paikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän. Hyvä että ymmärrät, ainakin johonkin pisteeseen asti. Kiitos. Tämä oli kaunista.

   (Niin on. Jotenkin surullinen kyllä. Ehkä siksi että siellä kävellään kuolleiden ihmisten päällä. Sellainen voi kyllä olla hilpeääkin.)

   Poista
 3. Sä kuvittelet edelleen jotenkin itsepintaisesti, että sä olet ainoa ihminen koko maailmassa, kuka kokee ton erillisyyden, vaikka sä oot ekaa kertaa päässy vasta kosketuksiin sellaisen kokemuksen kanssa, joka yhdistää kaikkia ihmisiä. Niinku ihan vitun kaikkia ihmisiä.

  Se erillisyys on siellä kaikilla, koska se on välttämätön osa inhimillistä kokemusta ja ihan rakenteellisesti sitä, mistä ihminen muodostuu, jos ajattelee meiän aisteja ja ruumista, sen on pakko olla siellä ja on itseasiassa nimenomaan se juttu, joka mahdollistaa koko yhteyden kokemuksen ylipäänsä!

  Jos sä jäät vatvomaan tätä kuilua itses ja muiden välillä, niin se ei oo periaatteessa yhtään mitään, vaan pelkkää turhaa itsekorostusta, koska ylipäänsä (!) koko merkitys elämässä perustuu nimenomaan siihen, että tää kuilu on olemassa, eräänlaisena tapahtumahorisonttina, jossa inhimillinen kohtalo ja kohtaaminen tulee ylipäänsä mahdolliseks

  Kysymys on siitä, miten sen suhteen toimii ja aktiivisesti kurottaa maailmaan siitä kuilusta huolimatta ja just sen vuoksi, osallistuu, on läsnä ja välittää jostain muusta enemmän kuin itsestään. Ei jää miettimään sitä, miks itse on niin vitun erityinen ja hullu ja intohimoinen, vaan kattoo jokaista ihmistä niin, et miks se on erityinen

  Tai siis tätä sulle yritettiin selittää puutarhajuhlissa kello neljältä aamuyöllä, vaikka sä et halunnut kuunnella. Kukaan muu ei sulje sua ulos paitsi sä itse luomalla ton typerän harhan jostain erityisyydestä, joka muka erottaa sut muista, vaikka se on nimenomaan se asia, joka tekee susta muiden kaltaisen ja IHMISEN

  Etkö sä tajua, että ton tajuamisesta, mitä sä koko ajan omaa munaas imien vatvot, matka ihmisenä vasta alkaa, eikä lopu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tiedostan tän kyllä. Argh!!!! Tää mun Suuri Yksinäisyys on paskaa, josta pääsisin hyvin pitkälti eroon vain ODOTTAMALLA vähän. Jos haluan löytää yhteyden muihin, pitää ODOTTAA. Mutta haluan mieluummin valittaa, koska se on helpompaa.

   En tiedä miksi valitan niin paljon. Se vain on joku juttu.

   Mutta tätä valitusta ei tarvitse ottaa vakavasti. Koska tiedostan itse sen koomisuuden ja annan sen vain mennä ohi. En tiedä.

   Hohhoijaa. Olen perseestä. Puutarhajuhlat kello neljä aamuyöllä ei muuten ehkä ollut paras paikka saada mun päähän mitään järkeä.

   Poista
  2. Tässä erillisyysasiassa tiedän olevani täysin pihalla. Se on lähinnä teiniangstia, joka liittyy tähän vaiheeseen elämässä.

   Poista
  3. Mitä muuta voisin sanoa? Olen ärsyttävä.

   Poista
 4. "Sä kuvittelet edelleen jotenkin itsepintaisesti, että sä olet ainoa ihminen koko maailmassa, kuka kokee ton erillisyyden, vaikka sä oot ekaa kertaa päässy vasta kosketuksiin sellaisen kokemuksen kanssa, joka yhdistää kaikkia ihmisiä"

  Nimenomaan. Koen sen ilmeisesti ensimmäisen kerran, ja siksi se on niin voimakasta.

  VastaaPoista
 5. Voisivatko ihmiset lakata puhumasta minulle järkeä? Häiritsette valitustani.

  VastaaPoista
 6. Ei tässä nyt voi vain kattoa vierestäkään, kun sun fanitytöt komppaa sua matkalla joksku wannabe Dikki Hiireksi

  VastaaPoista

Sano mulle jotain tai kuolen