lauantai 20. syyskuuta 2014

Viestejä ystäville

Pysähdy.

Minulla on asiaa.

Kokeilen nyt tällaista. Joskus Irc-gallerian aikakautena teinit kirjoittivat julkisiin päiväkirjoihinsa lyhyitä viestejä tuntemilleen ihmisille. Idea oli, että viesteissä ei lue kenelle ne on suunnattu. Juuri siksi niiden avulla oli helppo sanoa muille ihmisille asioita, joita oli syystä tai toisesta vaikea saada sanottua muuten.

Itsekin yritin silloin. Mutta en tuntenut ketään, joten päädyin vain kirjoittamaan lyhyitä rakkauskirjeitä opettajilleni. Nyt on eri tilanne. Nyt tarvitsen tätä sairaasti. Olen tavannut neljän kuukauden aikana valtavasti (hienoja) ihmisiä, ja jostain syystä asioilla on taipumus mennä jotenkin pieleen. Se sattuu. En saa kommunikoitua kunnolla.

Olen huomannut, että olen huono puhumaan. En vain saa asioita sanottua. Olen joko liian väsynyt tai liian kännissä tai jos en ole, niin olen pellen roolissa. Kun yritän sanoa mitä oikeasti ajattelen, ääneeni hiipii vitsikäs äänensävy kuin en olisi tosissani. Katsotaan onnistunko paremmin tällä tavalla.

Nämä ovat tietoisesti sattumanvaraisessa järjestyksessä. Arvaile itse onko jokin näistä juuri sinulle. Parille ihmiselle on kaksi (2) viestiä, mutta ne ovat poikkeuksia. Enimmäkseen jokainen viesti on eri henkilölle.

Jos tulee outo, vahva tunne, että tämän on pakko olla minulle, niin sitten se varmaan on sinulle. Mikään ei ole liian kaukaa haettua. Pakko sanoa sinulle tämä nyt:1. Olet todella hieno tyyppi. Ajattelin niin jo pitkään ennen kuin tavattiin. Oikeastaan jossain vaiheessa tuntui, että tajutaan toisiamme vähän liiankin sujuvasti, ja sellainen on hermostuttavaa, molemminpuolinen kunnioitus tai muu sellainen paska. Ei haittaisi jos olisit osa oikeaakin elämääni.

2. Ensinnäkin: otat useimmat vitsini tosissasi ja se on kiusallista. Ollaan jotenkin aivan eri aaltopituudella. Meillä on samoja mielenkiinnonkohteita, mikä on mystistä, koska luonteemme ovat niin kaukana toisistaan. En tosin ole koskaan jutellut kanssasi kunnolla ja oikeasti. Kokeilisin mielelläni.

3. Miksi ollaan tavattu vasta kerran ja niin pinnallisesti? Se on yllättävää. Haluatko tavata uudestaan?

4. Sinä olet ihana! Olen oikeasti pahoillani että lepuutin käsivarttani humalaisesti harteillasi. Se oli varmaan kamalaa. Aion vähentää humalassa olemista, koska se tekee minusta inhottavan.

5. Ollaan tavattu nyt kaksi kertaa, ja toinen kerta meni jotenkin huonosti, tajusin vasta myöhemmin käyneeni kai oikeasti hermoillesi. Tykkään sinusta vaistomaisesti tosi paljon. Olet vilpittömän ja älykkään ja inhimillisen oloinen ihminen. Valitettavasti viime aikoina humala on tarkoittanut mulle sitä, että hölisen vain itsestäni. En ole syvimmältä olemukseltani sellainen ja pystyn parempaankin.

6. Sinäkin olet vähän vittuuntunut minuun! Pidit Olli Branderista ennen kuin tapasit sen. Oletpa kaunis. Melkein hengästyttävä. Kaikin puolin. Miten voit olla edes totta.

7. Huh, hitto että olet ärsyttävä! Ja tunnen vastustamatonta vetoa sinuun. Kirjoitat tyhjää, mutta alla on jotain.

8. Olet epäkypsä ja omahyväinen. Minäkin olen, mutta se on ärsyttävää kun muut tekevät sitä. Kaikki sinussa huutaa sitä kuinka kesken olet, mutta kuvittelet itse olevasi valmis. Silti ihailen useita ominaisuuksia sinussa ja rehellisesti sanottuna pidän sinusta. Varsinkin siitä ihmisestä joksi olet matkalla. Pitäisin susta varmasti paljon jos tavattaisiin 20 vuoden kuluttua.

9. Olemme olleet samassa seurueessa monta kertaa, mutta emme koskaan oikeasti puhu mitään. Mistä se johtuu? Olet syvempi kuin moni muu. Tunnen sinusta livenä vain sen puolen joka pitää hauskaa. Tiedän ettei se ole ainut puolesi. Voisi olla mielenkiintoista tavata niitä muita.

10. Olen kiitollinen kiitollisuudestasi. Olen kiitollinen sinusta. Mietin että kuka olet. Jos haluat tavata oikeasti, sano.

11. Moi! Aloitin pari päivää sitten Arosuden lukemisen. Ilmoitan sitten kun tiedän mitä ajattelen siitä. En tiedä miksi kerron asian tässä. Varmaan koska se hoituu tässä. Olet mukava ja aito.

12. Olet kauniimpi kuin luulet olevasi. Olet viisaampi kuin luulet olevasi. Voi luoja, melkein hätkähdän sitä aina kun kohtaan sinut. Olen joka päivä kiitollinen että olet elämässäni.

13. Haluan tavata koirasi uudestaan ja tunnustaa hänelle rakastavani häntä.

14. En käsitä kuinka olet selvinnyt kaiken sen läpi. Olet todella vahva, paljon vahvempi kuin minä. Tietäisitpä kuinka hyvä olet ja kuinka ihmiset välittävät. Suosittelen karaokea itse kullekin.

15. Arvostan sanojasi hyvin paljon. Ne pysäyttävät minut aina. Kerran melkein itkin. Kiitos. Kiitos. Tunnut vanhalta ja viisaalta, vaikka kukaan meistä ei ole vanha.

16. Voisinpa olla rehellinen kanssasi. Mutta pistät pääni jotenkin sekaisin ja jään aina monen askelen etäisyydelle. Voi luoja. Voi saatana. Voi Jeesus. Haluatko jäädä etäälle, vai olenko se minä joka jää etäälle, vai kuvittelenko koko jutun?

17. Oletpas jännittävä. En tajua mitään. Minulla on monta diagnoosia sinulle, mutta ne ovat varmaankin kaikki vääriä.

18. Väsyttää. Tämä on liian vaikeaa juuri nyt, kun olen näin heikoilla. Sinussa on kaksi puolta. Toinen on vihainen ja pelottava enkä pidä siitä yhtään. Silti annan sen anteeksi, koska se toinen puoli on niin käsittämättömän hyvä, hienoimpia ihmisiä joita olen koskaan tavannut. Jos olisit johdonmukaisesti vain jompaakumpaa, tämä olisi helppoa ja tietäisin missä mennään. Nyt en tiedä missä mennään. En tiedä missä mennään. Olen koko ajan varuillani. En haluaisi olla varuillani, haluaisin vain olla. Anna enemmän tilaa tälle erilaisuudelle. Sydämeni on ehkä vähän liikaa mukana tässä. Pelkään, että jonain päivänä putoan reunan yli ja minusta tulee vihollinen. Se tuntuu rankalta, koko juttu on jotenkin tulehtunut (miksi?), haluan aloittaa puhtaalta pöydältä. Jos jokin tässä ottaa sua päähän, niin ehdotan että puhutaan siitä oikeasti ihan oikeassa maailmassa. Siellä se voi olla rakentavaa.

19. Olet viaton ja raikas. Minä en ole. Taisin olla pettymys, mutta asian oli pakko valjeta joskus. Olet totta kai hukassa, mutta sielussasi on vaaka joka painaa aina hyvyyden puolelle. Onnea kaikkeen.

20. Jos et kuole ja jos minä en kuole, niin voin kuvitella että olet elämässäni vielä 20 vuoden kuluttua.

21. Hei! Me ei olla tavattu, mutta miten voit arvostaa itseäsi niin vähän? Jos joskus satut lukemaan nämä sanat, niin tiedoksi, että minne tahansa menen, löydän ihmisiä jotka puhuvat sinusta silmät hehkuen ihailusta. Ihmiset pitävät sinusta valtavasti. Olet jonkinlainen supertähti tämän elämän reunalla.

22. Pidän vahvoista naisista ja ymmärrän heikkoja ihmisiä, ja minusta tuntuu että olet molempia. Tapaa minut jossain.

23. Kun olet taas täällä päin maapalloa, ilmoittele. Voin sanoa, että sinusta tulee jotain aika ihmeellistä. Sielussasi on jotain tuttua. Hiljaisuus kanssasi tuntui luontevalta. Olit vain oma itsesi ja se riitti tekemään minuun vaikutuksen. Et ole kuka tahansa. Voisin ilmaista tämän paljon pidemminkin, mutta ilmaisen sen nyt näin. Et ole kuka tahansa.

24. Jos olet tajunnut tämän kuvion, Sherlock, niin anna jokin vihje, niin istutaan alas ja puhutaan siitä oikeasti. Niin, sinä. Sano vaikka ”vihje”. Ei voi olla niin, että tiedämme kumpikin mutta emme koskaan puhu siitä. Jos pelkoni osuvat oikeaan, se asettaa sinut asemaan johon en haluaisi asettaa ketään.

25. Yhtenä iltana olit yhtäkkiä siinä ja tajusin rakastavani sinua. Hohhoijaa. En tiedä miksi senkin jutun täytyi mennä niin surkeasti. Siitä tuli demonista ja inhottavaa. Toimin aivan väärin ja idioottimaisesti. Väänsin juttua rautalangasta, ja oli oikein huomaavaista että esitit ettet kerta kaikkiaan ymmärrä. Aivan kuin et voisi kuvitella jonkun rakastavan sinua.

26. Olet todella suuri taiteilija. Minä en oikeastaan ole. Olen varmaankin taiteilija mutta eri tavalla, ja se mihin pystyt on minulle ihmeellistä ja hengästyttävää. Tutustuisin sinuun mielelläni oikeasti, jos kiinnostaa. Se tosin vaatii aikaa, koska minun pitää päästä eroon siitä ajatuksesta että olet suuri taiteilija, jotta voin nähdä sen ihmisen joka olet. Viime kerta jäi jotenkin vaisuksi, en ollut läsnä. Jotain hyvin vaikeaa oli tapahtunut edellisenä päivänä ja mieleni liikkui siinä. Kokeillaanko joskus uudestaan? Haluaisin puhua oikeasti.

27. Oletkohan löytänyt tiesi tänne? Minusta on ikävää, että humalaiset kaverisi ovat niin epälojaaleja sinua kohtaan.

28. Olen pahoillani että sivuutin sinut ja että olin niin välinpitämätön silloin kun tavattiin. Oli huono ilta ja halusin vain olla humalassa. Osasin arvostaa sinua kunnolla vasta jälkeenpäin.

29. Kiitos halauksesta, se tuntui hyvältä!

30. Kiitos halauksesta, se tuntui hyvältä!

31. Kiitos halauksesta, se tuntui hyvältä!

32. Kiitos halauksesta, se tuntui hyvältä!

33. Kiitos halauksesta, se tuntui hyvältä!

34. Päivitys: Effy, helvetti, missä olet?

Kaikki on tältä erää sanottu. Se on hyvä tunne.

32 kommenttia:

 1. Tämä oli ihan vitun kuumottavaa.

  Mutta tämä tuntui välttämättömältä. Sellainen yökkäysrefleksin kaltainen asia. Olen pahoillani jos joku loukkaantuu tai säikähtää. En haluaisi loukata tai säikäyttää ketään. Voin vakuuttaa, että kirjoitin nyt vain ihmisille joilla on minulle jotain merkitystä. Se on jo jotain. (Kaikille elämäni ihmisille en vieläkään sanonut mitään.)

  Ehkä tämä keventää sitä epämääräistä ahdistusmöykkyä, jonka takia olen kokenut tarvetta floodata viime aikoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ps. Nyt kun tuossa on oma naamani, huomaan että on jotenkin vaikea yhdistää sitä tekstiin jota kirjoitan. Olli, Olli Brander, Olli, Olli Brander. En tiedä. En jaksa analysoida tätä nyt.

   Poista
 2. Oot aivan ihana! Liikutuin kauheesti ja tuli hyvä mieli, vaikken oo varma, onko mikään just mulle ja jos on, mikä. Tää sun "yökkäykses" on jotain todella kaunista, ansaitset jokasen hyvää tuovan ihmisen ja asian sun elämään!
  Tuun muuten sunnuntaista tiistaihin Helsinkiin jos kiinnostaa!
  Ps. Banaanit onkin ihan helppo katkasta siististi paljain käsin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokin on kyllä sulle! En kerro että mikä, mutta ei ole syytä huoleen.

   Sunnuntaista tiistaihin. Hmm. Taidan olla Helsingissä. Katsotaan missä kunnossa olen. Olen ollut jotenkin ihmisepäystävällinen viime päivinä ja yritän toipua.

   Itse tykkään muussata ja repiä banaaneita. Se tuntuu jotenkin hyvältä.

   Poista
 3. Luen näit darrassa ja itken

  VastaaPoista
 4. En tiedä onko eräs noista minä vai toivonko vain että olisi. En uskalla olla varma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on luultavasti sinä, jos on syytä uskoa sen olevan sinä. Relaa!

   Poista
 5. Unohdin jotain. Kohta 34 lisätty.

  VastaaPoista
 6. et tunne mua enkä tunne sua enkä varmaan ketään ihmisistä tällä listalla, mut tää oli silti hyvin vaikuttavaa.

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. Kuka kiittää? Haluan palavasti tietää!

   Poista
  2. En vaan ole täysin varma olenko hän jota tarkoitit ja nolostelen mikäli olen väärässä.

   Poista
  3. Voin melko suurella varmuudella vakuuttaa, että olet se jota tarkoitin.

   Poista
 8. :DD Olen näkevinäni täällä jotakin näkymätöntä.

  VastaaPoista
 9. tää oli ihana puhut ihmisistä tosi kauniisti! ihana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lähinnä yritän olla vaihteeksi ihana oltuani vähän liikaa kamala.

   Saanko kysyä ollaanko tavattu?

   Poista
  2. ei me kyl olla 8(

   Poista
 10. en oikeasti oleta olevani kukaan näistä, ellen sitten kerran tavattu, mutta liikutuin silti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa joku näistä saattaa olla sinä. Salaperäisyyssyistä en tietenkään kerro enempää.

   Poista
  2. sitten kaikki on hyvin mystistä, ethän ole tavannut koiraani.
   (tämä haluaa nyt näköjään lähettää kommentit työpäiväkirjaa varten tekemäni blogger-tunnuksen kautta, olkoon sitten niin)

   Poista
  3. Tapaisin kyllä mielelläni koirasi, olen varma että hän on ihana ihminen.

   Poista
 11. miten tullaan supertähdeksi tämän elämän laidalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen on varmaankin monta tietä. Tässä tapauksessa jonkinlainen vilpitön inhimillisyys... En oikein tiedä miten se tehdään. Jokaisella on oma tapansa.

   Poista

Sano mulle jotain tai kuolen