keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

"Nöyrää kiitosta, rakkaat Radio Suomipopin kuuntelijat, nöyyyrää kiitosta"

Hyi Saatana! että vihaan kaupallisten mainstream-radiokanavien puheosuuksia. Haluaisin elää kuin niitä ei olisi olemassa, mutta radiota on käytännössä mahdotonta kuunnella altistumatta niille enemmän tai vähemmän säännöllisesti. Hyi Saatana että vihaan ihmisiä joille ne on suunnattu ja jotka lauhkean tahdottomasti alistuvat kuuntelemaan sitä väkinäistä, laskelmoitua, pakotettua, epä-älykästä, täysin yhdentekevää äänisaastetta.

Radio Rock, Radio Suomipop, NRJ, Iskelmä, voin vilpittömästi sanoa että mielelläni omakätisesti murhaisin niihin palkatut omahyväiset huomionkipeät hölisijät, joiden toimenkuva on onton puheaineksen tuottaminen tällä kaavalla:

1) Keksi jokin arkinen, "hassu" ja "samastuttava" puheenaihe ja puhu siitä sitten useiden minuuttien ajan. Tärkeintä on vain tuottaa ääntä ja teeskennellä spontaaneja "naurukohtauksia" lauseiden väliin. Noin 50 prosentissa tapauksista turvaudu aihepiiriin Naisten ja Miesten Hulvattomat Erot Parisuhteessa. (Hihihihihi!)

2) Piikittele muita juontajia "hellästi" ja "väsyneen heltyneesti". Tärkeässä roolissa on (möreä) miesääni, joka puhuu ohjelman mainosten taustalla ja kuuluttaa varsinaiset juontajat sisään; äänen tehtävänä on maalata juontajista tuttuja, inhimillisesti koheltavia ja sympaattisia persoonallisuuksia. Usein juontajat piikittelevät kuuluttajaäänelle takaisin. Tavoitteena on saada kuuntelijakin näkemään juontajat sydäntä lämmittävinä veijareina, Aivan Kuin Omina Ystävinä.

3) Paheksu, päivittele ja kauhistele jotain täysin yhdentekevää asiaa. Älä koskaan puhu mistään oikeasti tärkeästä, vaan valitse aina aihe josta laskeskelet suurimman osan ihmisistä olevan samaa mieltä ja nosta siitä sitten valtava haloo. Teeskentele olevasi moraalisen kauhistuksen vallassa asiasta, josta et oikeasti välitä paskan vertaa.

Kaikkein pahinta on että joka ikisestä hengenvedosta, joka ikisestä mainoksesta ja tunnarista kuulee että jokainen yksityiskohta on tarkkaan hiottu ja suunniteltu pyydystämään juuri kohderyhmä x tai kohderyhmä y. EIVÄTKÖ NÄITÄ KUUNTELEVAT IHMISET KUULE SITÄ? Miksi he suostuvat manipuloitaviksi?

On päivänselvää, että yllä mainittujen kaupallisten kanavien ihanneuhrit ovat seuraavanlaiset:

Radio Rock: Itseään rentona ja rehtinä kaverina pitävä, kognitiiviset kykynsä yliarvioiva Aito Suomalainen Mies, joka tykkää Raskaasta Musasta ja haluaa toisinaan Ottaa Kaljan tai Kolmekin (ja kirjoittaa seuraavana päivänä lakonisen hauskaksi tarkoitetun kuvauksen Kännikohelluksestaan XD). Ja tietysti viettää Laatuaikaa Jätkien Kanssa.

Radio Suomipop: Lihava usean lapsen äiti, ei älykäs.

Iskelmä: a) ^ tai b) 50+-vuotias eläköitymistä odottava tai jo eläköitynyt Ihan Tavallinen Ihminen.

NRJ: Epä-älykäs teini tai henkisesti jälkeenjäänyt kolme-nelikymppinen aikuinen.

Argh. Eivätkö kohderyhmät tajua itse olevansa kohderyhmiä?

4 kommenttia:

 1. Joku kuuntelee radiosta musiikkia ja vaihtaa kanavaa tai sulkee radion kun ne alkaa puhua.

  Epämiellyttävyyksille altistuminen voi olla kehittävääkin.

  Aika moni tietämäni ihminen kuuntelee näitä kaikkia kanavia. Mutta on ihan hauskaa kuvitella rento ja rehti, henkisesti jälkeenjäänyt / epä-älykäs, lihava teiniäiti, jolla on useita lapsia, ja joka on kaiketi samanaikaisesti mies, joka vetää kaljaa hyvien jätkien seurassa ja kirjoittaa seuraavana päivänä mukahauskan lakonisen kännitarinansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvailit juuri ihmisryhmistä parhaan: kaoottisen ja fiktiivisen.

   Epämiellyttävyyksille altistuminen on kehittävää, mutta vielä inspiroivampaa on miellyttävyyksille altistuminen. Siksi kuuntelen mieluiten Radio Helsinkiä. Paitsi että sieltäkin tulee liian usein paskaa.

   Pitäis perustaa oma radiokanava. Siellä puhuttais ainoastaan kaikesta pyhästä ja jännittävästä.

   Poista
 2. Hah haluisin referoida tätä radiossa tänään. Ei nyt oman materiaalin puutteesta, mutta helvetti että saatoin naurahtaa tätä lukiessa. Ja oispa hauska tietää mille ryhmälle sitä ite vääntää kliseitä. (Huonolle alkoholiläpälle syttyville lukio/amisikäisille? Epäonnisille kanavan avanneille facebook-sukulaisille, joille haluaa sairaalla tavaalla osoittaa oman vittumaisuutensa? Njaa.) Mä edes tiedä miten mäkin radiokanavan puolelle oon paskaa päätyny suoltamaan, Isoille ja Hienoille mainstream-kanaville en toki luonnollisestikaan yllä hah

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siistiä, mistä kanavasta on kyse?

   Poista

Sano mulle jotain tai kuolen